A PTM pneumatikus motorok nagy teljesítményű és mégis rendkívül energiatakarékos meghajtási módjukról ismertek. Az energiafordulat és fenntarthatóság jegyében a sűrített levegővel, mint energiaforrással rendkívül takarékosan kell bánni.

A PTM pneumatikus motorjainak radiál-dugattyús elve a sűrített levegőből a használat során a legtöbb energiát hozza ki, és ennek során nagyon magas forgatónyomatékot ad le. Más meghajtó rendszerekkel összehasonlítva így akár 90% sűrített levegő és természetesen a megfelelő költség takarítható meg. Ez jelenti a jövőt.

A motorok felépítése teljesen mechanikus, elektronika és érzékelők nélkül. Ez nemcsak a használati hely környezete kapcsán teszi extrém
biztonságossá működésüket, hanem emellett pár percen belül csatlakoztathatók és üzemkészek, bármilyen segédeszköz vagy szakember, például villanyszerelő közreműködése nélkül.

A pneumatikus motorok magas forgatónyomatékuk ellenére meglepően kicsik, felépítésük kompakt. Jobbmenetes és balmenetes változatban is hozzáférhetők, leállásig terhelhetők, IP67 védelmi szintnek megfelelő vízálló eszközökként nedves és poros környezetben is használhatók.

Különböző változatainak köszönhetően a PTM pneumatikus motor különösen sokoldalúan használható fel, orvostechnikai eszközként történő felhasználástól vízvezeték rendszerek szabályozásán keresztül robbanóanyagok gyutacsainak erősen robbanásveszélyes környezetben történő előállításáig vagy szállítószalagok élelmiszeriparban történő üzemeltetéséig alkalmazható.

E területeken és sok más projektben mérnökeink motorjainkat a mindenkori használattal hangolták össze, vagy ügyfeleinkkel történő szoros együttműködésben teljesen új berendezéseket és rendszereket fejlesztettek.

Győződjön meg a motor sokoldalúságáról, mérnökeink ötletességéről, és találja ki, mit tehetünk Önért!

Termékek

BASIC-motorok

Egyszerűen beépíthetők bármilyen gyártási környezetbe.

 ATEX-motorok

Biztonságosan működő felhasználásra robbanásveszélyes környezetben.

IP 68 vízálló motorok

Nedves környezetben történő felhasználásra.

Rozsdamentes acél motorok

Higiénikus felhasználásra, agresszív szerekkel szemben is.

Ferritmentes motorok

Vastartalom nélkül is robusztus, – a fejlett technológiai felhasználásokhoz.

Motortartozékok

Kiegészítőink széles választékának és a számos választási lehetőségnek köszönhetően kínálatunk bármilyen felhasználási területhez illeszthető.